Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Булфото Руските авиокомпании започнаха да летят из въздушното пространство

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Булфото Руските авиокомпании започнаха да летят из въздушното пространство
Коментари Харесай

Руските авиокомпании започнаха да летят над Беларус

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Булфото

 Руските самолетни компании започнаха да летят из въздушното пространство на Беларус, макар европейската възбрана за някои страни. Според " Форбс ", базирайки се на източници на авиационния пазар и в един от съответните ведомства, в четвъртък, 27 май, към 10 съветски полета са минали през Беларус. „ Невъзможно е да се кажат аргументите за измененията в маршрутите, дали това е обвързвано с политически претекстове “, споделя един от източниците на изявленията, оповестява finanz.ru.

„ Може да има и механически аргументи. “ Според различен източник фирмите авансово са поискали от авиационните управляващи опцията да летят из Беларус. В четвъртък Аерофлот трябваше да анулира полет от Москва до Вилнюс заради обстоятелството, че Литва е забранила идването и заминаването на полети, чийто маршрут минава над Беларус. Според източник на " Форбс " в една от най-големите самолетни компании " Аерофлот " се е опитал да провежда маршрут, заобикаляйки Беларус, само че не е получил позволение от съветските авиационни управляващи.

Източник от съответния отдел в диалог с Forbes призна, че компанията също не може да има време да получи позволение за полет до Вилнюс „ по механически аргументи “. Припомняме, съветските управляващи в сряда и четвъртък не издадоха позволения за влизане във въздушното пространство на Руската федерация за два европейски полета - AirFrance от Париж и Austrian Airlines от Виена. И двата самолета щяха да летят към Беларус. Росавиация изясни протичащото се с увеличение на броя на поръчките от превозвачи.

Агенцията предизвести, че " при промяна на авансово утвърдени направления от / до точки в Европа към / през въздушното пространство на Русия, би трябвало да се вземе поради възможното увеличение на времето, належащо за довеждане докрай на процедурите за приемане на позволение ". В петък вечерта Федералната организация за въздушен превоз организира незабавно съвещание, на което беше решено въпреки всичко да се позволи на европейските полети да заобикалят Беларус.

Air France, Austrian Airlines и Lufthansa обявиха, че са получили позволение от Русия за съботни полети по нови направления. Източниците на The Bell на авиационния пазар не имат вяра в формалната версия. Координацията на нов маршрут при естествени условия в никакъв случай не се проточва за един ден, споделя един от тях. Ограниченията за влизане във въздушното пространство на Русия са политическо решение, сигурни са събеседниците на вестника. По-рано тази седмица водачите на Европейски Съюз приканиха европейските самолетни компании да не употребяват беларуското въздушно пространство. Няколко самолетни компании, в това число латвийската airBaltic, немската Lufthansa и холандската KLM, френската Air France и Finnair, унгарската Wizz Air, скандинавската SAS и полската LOT, анулираха полети над Беларус.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР